Reduceri!

Mirage 45 EC 10 ml

4,00 lei

Fungicid cu sistemicitate locală

Stoc epuizat

SKU: 5935 Categorie: Etichetă:

Descriere

Substanța activă: Procloraz 45%

Formulare: EC (Concentrat emulsionabil)

Clasificare: Xi (Iritant); N (Periculos pentru mediu)

 

Agenți de dăunare combătuți: Erysiphe graminis (Făinare), Puccinia recondita (Rugina brună), Septoria tritici (Septorioza), Fusarium spp. (Fuzarioza), Helminthospo-rium spp. (Helmitospo-rioza), Sclerotinia spp. (Putregaiul alb), Alternaria spp. (Alternarioza), Botrytis cinerea (Putregai cenuşiu), Phoma spp. (Pătarea tulpinii), Phomopsis helianthi (Frângerea tulpinilor), Diplocarpon rosae (Pătarea neagră la trandafir), Sphaerotheca pannosa var. rosae (Făinarea la trandafir), Phragmidium mucronatum (Rugina la trandafir), Mycogone perniciosa (Putregaiul moale), Verticillium fungicola (Putregaiul uscat)

 

Mod de acțiune și recomandări de aplicare: 

MIRAGE 45 EC este un fungicid pe bază de procloraz, din grupa imidazolilor şi acţionează prin inhibarea biosintezei ergosterolului în membranele celulare ale organismelor ţintă. Acesta are în principal acţiune de contact şi penetrant – translaminară (trece prin limbul frunzei) cu o remanenţă de cca. 4 – 5 săptămâni. Datorită proprietaţilor sale are acţiune preventivă şi curativă asupra unui mare număr de specii de ciuperci fitopatogene din clasele Ascomycetes şi Deuteromycetes, fiind foarte activ împotriva pătării în ochi a bazei tulpinii (Cercosporella herpotrichoides) şi fusariozei la cerealele păioase. Pentru a preveni instalarea rezistenţei patogenilor, se va evita aplicarea a mai mult de 2 tratamente cu MIRAGE 45 EC la aceeaşi cultură şi pe aceeaşi suprafaţă într-un sezon.

 

Omologări / DOZĂ:

  • fiola 10 ml / 10 litri apă / 100 mp

 

Trandafir

Spectru de combatere: Boli foliare (Diplocarpon rosae, Sphaerotheca pannosa var. rosae, Phragmidium mucronatum)

Doza omologată: 1 l/ha (0,1 %) (fiola 10 ml / 10 litri apă / 100 mp)

 

Floarea soarelui

Spectru de combatere: Putregaiul alb (Sclerotinia sclerotiorum), Alternarioza (Alternaria spp.), Putregaiul cenuşiu (Botrytis cinerea), Frângerea tulpinilor (Phomopsis helianthi)

Doza omologată: 1 l/ha (fiola 10 ml / 10 litri apă / 100 mp)

Se recomandă 2 tratamente preventive, primul aplicându-se în faza de 5 – 7 frunze ale culturii, iar al 2-lea la formarea capitulului, pentru prevenirea putregaiurilor care pot diminua drastic producţia în anii ploioşi sau cu atac de dăunători.

 

Grâu

Spectru de combatere: Complex de boli foliare (Erysiphe graminis, Puccinia spp., Septoria tritici, Fusarium spp.)

Doza omologată: 1,0 l/ha (fiola 10 ml / 10 litri apă / 100 mp)

Momentul optim de tratament este primăvara, după înfrăţirea cerealelor şi pe parcursul împăierii, când în mod normal sunt condiţii optime de infecţie. Un al 2-lea tratament se poate face în faza de burduf, mai ales în condiţii  severe de atac pentru protejarea frunzei stindard şi a spicului.

 

Rapiţă

Spectru de combatere: Putregaiul alb (Sclerotinia spp.), Alternarioza (Alternaria spp.), Putregaiul cenuşiu (Botrytis cinerea), Pătarea tulpinii (Phoma spp.)

Doza omologată: 1,0 l/ha (fiola 10 ml / 10 litri apă / 100 mp)

Se fac tratamente preventive în primăvară (mai ales în culturile mai dese, bine ieşite din iarnă) sau curative la apariţia primelor simptome de boală.

 

Ciuperci comestibile

Spectru de combatere: Putregaiul moale (Mycogone perniciosa), Putregaiul uscat (Verticillium fungicola)

Doza omologată: 0,3 % (1,35 g/mp)

Tratamentul se face de regulă preventiv, după scarificare, prin stropirea substratului la suprafaţă cu soluţia fungicidă.

Se aplică tratamente cu volum normal de soluţie, ţinând cont de gradul de dezvoltare a frunzişului, cu mijloace terestre de pulverizare. Tratamentul este preventiv şi se face când vremea este caldă şi cu umiditate relativă a aerului ridicată, înainte de deschiderea florilor pentru a evita pătarea petalelor acestora.

Informații suplimentare

Greutate 0,01 kg
Dimensiuni 6,4 × 20 × 1 cm
Ambalaj

Furnizor

Substanța activă

Culturi omologate

, , , , ,

Boli plante

, , , , , , ,

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Mirage 45 EC 10 ml”