Sekator Progress 3 L

1.365,00 lei

Erbicid sistemic sulfonilureic pentru combaterea buruienilor dicotile anuale şi perene din culturile de grâu, orz, orzoaica de primăvară

Stoc epuizat

SKU: 4360 Categorie: Etichetă:

Descriere

Substanţe active: amidosulfuron 100 g/l + iodosulfuron-metil-Na 25 g/l + mefenpir dietil 250 g/l (safener)
Formulare: OD (dispersie în ulei)

 

Modul de actiune:
Sekator este un erbicid cu preluare foliară rapidă (în primele 2 ore de la aplicare) si translocare sistemică în întreaga plantă. Temperaturile scăzute (4-5oC) înainte sau după aplicare nu reduc eficienţa produsului. Formularea dispersie în ulei (OD) mareşte aderenţa şi viteza de penetrare a erbicidului în frunze, Sekator nefiind spălat de precipitaţiile care survin după mai mult de 2 ore de la aplicare.

Formularea modernă OD asigură:
– retenţia mai bună a soluţiei pe suprafaţa frunzei datorită noului sistem de agenţi tensioactivi şi adjuvanţi;
– acoperirea superioară a frunzei: picăturile de soluţie se întind pe suprafaţa frunzei, asigurînd un grad ridicat de acoperire. Acest fapt accelerează pătrunderea produsului în frunzele buruienii, de unde este translocat sistemic în întreaga plantă;
– preluarea rapidă în plantă: Sekator pătrunde mai usor prin bariera constituită de stratul ceros al frunzei datorită utilizării mai eficiente a căilor de absorbţie capilară.

 

Modul de utilizare:
Sekator se utilizează pentru combaterea buruienilor dicotiledonate anuale şi perene din culturile de grîu, orz, orzoaică de primăvară. Doza de utilizare este de 0,1-0,15 l/ha. Doza de 0,1 l/ha se aplica atunci cînd infestarea cu buruieni nu este puternică. Doza de 0,15 l/ha se utilizează la infestari puternice precum şi împotriva buruienilor dificil de combătut. Tratamentul se efectuează primăvara în postemergenta, faza optima a buruienilor fiind cea de 2-3 frunze. Intervalul optim este între începutul si sfîrşitul înfraţirii, dar Sekator poate fi aplicat până la apariţia frunzei stindard fără efecte fitotoxice asupra culturii. Volumul de soluţie este de 200-400 l/ha la tratamentul terestru si 80-150 l/ha la tratamentul aerian.
Nota: la prepararea soluţiei, flacoanele se agită bine înainte de golirea în rezervorul instalaţiei de stropit. A NU SE APLICA LA OVĂZ!

 

Buruieni combătute la doza de 0,1 l/ha (buruieni în faza de 2-4 frunze): Amaranthus retroflexus (ştir); Anagallis arvensis; Anthemis arvensis (muşeţelul câinelui); Atriplex patula (loboda) ; Capsella bursa pastoris (traista ciobanului); Chenopodium album (spanac sălbatic); Galeopsis tetrahit (lungurica); Galinsoga ciliata (busuiocul de câmp);Galium aparine Matricaria chamomilla (muşeţel);Myosotis arvensis (nu-mă-uita);Papaver rhoeas (macul roşu de câmp); Polygonum aviculare (troscot); Polygonum convolvulus; Polygonum persicaria (ardeiul broaştei); Ranunculus arvensis (piciorul cocoşului);Raphanus raphanistrum (ridiche sălbatică);
Rumex ssp. (măcriş), Sinapis arvense (muştarul sălbatic), Stellaria media (rocoina), Thlaspi arvense (punguliţa), Samulastra de rapiţa, Samulastra de floarea-soarelui

Buruieni combătute suplimentar la doza de 0,15 l/ha (buruieni în faza de 2-4 frunze): Ambrosia artemisiifolia, Cirsium arvense, Descurainia sophia, Sonchus arvensis (susai).

 

Compatibilitate:
Sekator Progress OD este compatibil în amestec cu toate erbicidele, fungicidele şi insecticidele firmei Bayer omologate la cereale. Pentru orice altă combinaţie este necesar să se efectueze în prealabil un test de compatibilitate fizico-chimica.

Informații suplimentare

Greutate 3 kg
Dimensiuni 18 × 14 × 25 cm
Ambalaj

Furnizor

Substanța activă

, ,

Culturi omologate

, ,

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Sekator Progress 3 L”