Rival Top 20 SG 300 g

370,00 lei

Erbicid sulfonilureic pentru controlul post-emergent al buruienilor cu frunză lată din culturile de grâu, orz, ovăz, secară, triticale

 

Stoc epuizat

SKU: 9937 Categorie: Etichetă:

Descriere

RIVAL TOP 20 SG este un erbicid sub formă de granule fine, omogene, fără tendinţă de sfărâmare, solubile în apă, de culoare maro, cu miros ușor de lignină, conţinând 200 g/kg metsulfuron metil.

RIVAL TOP 20 SG este erbicid sulfonilureic pentru controlul post-emergent al buruienilor cu frunză lată din culturile de grâu, orz, ovăz, secară, triticale. Este absorbit prin frunze şi rădăcini şi este rapid translocat în întreaga plantă. Inhibă diviziunea celulară în vârfurile de creştere a lăstarilor şi rădăcinilor la buruienile sensibile. Creşterea buruienilor este oprită la câteva ore după aplicare, dar simptomele vizibile apar la 5-10 zile şi moartea buruienilor are loc după 15-25 zile de la aplicare. Buruienile mai puţin sensibile şi cele aflate într-un stadiu avansat de creştere rămân pitice şi nu mai concurează plantele de cultură în absorbţia apei şi a nutrienţilor.

Aplicarea este posibilă pe timp rece la temperaturi ce depăşesc + 5°C.

RIVAL TOP 20 SG pătrunde rapid în ţesuturile plantelor şi după 2 ore de la aplicare, este rezistent la spălarea prin ploaie.

Mod de aplicare

RIVAL TOP 20 SG se aplică în primăvară din stadiul de 2-3 frunze până la apariţia frunzei stindard a cerealelor păioase. RIVAL TOP 20 SG are eficacitate maximă când este aplicat pe buruieni tinere aflate în stadiul de creştere activă, respectiv în faza de 2-4 frunze.

RIVAL TOP 20 SG este selectiv pentru cerealele de toamnă şi primăvară: grâu, orz, ovăz, secară, triticale.

RIVAL TOP 20 SG se aplică în primăvară din stadiul de 2-3 frunze până la apariţia frunzei stindard a cerealelor păioase. RIVAL TOP 20 SG are eficacitate maximă când este aplicat pe buruieni tinere aflate în stadiul de creştere activă, respectiv în faza de 2-4 frunze.

RIVAL TOP 20 SG este selectiv pentru cerealele de toamnă şi primăvară: grâu, orz, ovăz, secară, triticale.

 

Culturi

Buruieni combătute

Doză

Grâu, orz, ovăz, secară, triticale

Buruieni dicotiledonate anuale

Aethusa cynapis, Anagalis arvensis, Aphanes arvensis, Atriplex patula, Brassica napus, Capsella bursa-pastoris, Chenopodium spp., Galeopsis spp., Lamium spp., Lapsana communis, Matricaria spp., Mentha arvensis, Myosotis arvensis, Papaver rhoeas, Polygonum spp., Raphanus raphanistrum, Senecio vulgaris, Sinapis arvensis, Stellaria media, Thlapsi arvense, Veronica spp., Vicia spp., Viola spp.

20 – 30 g/ha

Se aplică în funcție de gradul de infestare și de speciile dominante, postemergent, primăvara, când cultura are 2-3 frunze până la apariția frunzei stindard (BBCH 12-39)

 

RIVAL TOP 20 SG poate fi folosit pe toate tipurile de sol, exceptând pe cele nisipoase, foarte uşoare.

TEHNICA DE APLICARE:

Erbicidarea se face cu mijloace de stropit terestre, cu volume normale de apă (200 – 500 l apă/ha, în funcție de condițiile meteo), pe timp liniştit, pentru evitarea împrăştierii produsului pe terenurile sau culturile învecinate unde ar putea cauza efecte fitotoxice.

Numărul maxim de tratamente pe an: 1.

Timp de pauză: de la aplicare până la recoltare nu rămân reziduuri în recoltă.

 

COMPATIBILITATE:

RIVAL TOP 20 SG este compatibil cu majoritatea produselor fitosanitare şi fertilizanţilor foliari.

Pentru combaterea buruienilor mediu sensibile şi rezistente, RIVAL TOP 20 SG poate fi amestecat cu alte erbicide omologate la cereale.

La amestecul în rezervor cu alţi parteneri trebuie respectate strict recomandările de amestec ale produsului partener. Este totusi recomandat ca la amestecuri care nu au fost testate să se facă un test de compatibilitate fizico-chimică înainte de utilizare observându-se posibilele efecte adverse (sedimentare, floculare, etc).

Evitaţi amestecul în rezervor cu un număr mare de produse (erbicide, fungicide, insecticide, fertilizanti foliari, regulatori de creştere, după caz) care pot determina soluţii foarte concentrate cu efecte antagonice sau fitotoxice. Nu se amestecă cu produse în a căror etichetă se precizează că trebuie aplicate singure sau au interdicţii de aplicare cu acest produs.

Informații suplimentare

Greutate 0,3 kg
Dimensiuni 7 × 7 × 27,5 cm
Ambalaj

Furnizor

Substanța activă

Culturi omologate

, , , ,

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Rival Top 20 SG 300 g”