Frontier Forte 1 L

230,00 lei

Erbicid sistemic, buruienile în curs de germinare absorb substanţa activă – dimetenamid-P – prin coleopt

Stoc epuizat

SKU: 578 Categorie: Etichetă:

Descriere

Substanța activă: Dimetenamid-P 720 g/l

 

Cultura: porumb, sfeclă de zahăr, floarea soarelui, cartof, soia

Doza de utilizare: 0,8 – 1,4 l/ha

 

Porumb: Buruieni monocotiledonate anuale (Setaria spp., Echinochloa spp., Digitaria spp.) şi unele dicotiledonate anuale (Amaranthus spp., Chenopodium spp.)

Doza de utilizare: 0,8 l/ha (soluri cu 2% humus), 1,2 l/ha (soluri cu 2-3% humus), 1,4 l/ha (soluri cu >3% humus) ppi 3-4 cm (în condiţii de secetă), preemergent (în condiţii de umiditate)

 

Sfeclă de zahăr: buruieni monocotiledonate anuale şi unele dicotiledonate anuale

Doza de utilizare: 0,8 – 1,0 l/ha (în primăverile secetoase se va aplica ppi cu încorporare 3-5 cm), 1,0 l/ha (pe soluri cu un conţinut în humus > 3%)

 

Floarea soarelui: buruieni monocotiledonate anuale (Setaria spp., Echinochloa spp., Digitaria spp.) şi unele dicotiledonate anuale (Amaranthus spp.)

Doza de utilizare: 0,8 l/ha (soluri cu 2% humus) 1,2 l/ha (soluri cu 2-3% humus), 1,4 l/ha (soluri >3% humus) ppi 3-4 cm (în condiţii de secetă) preemergent (în condiţii de umiditate)

 

Cartof: buruieni monocotiledonate anuale (Setaria glauca, Setaria viridis, Echinochloa crus-galli, Digitaria sanguinalis) şi unele dicotiledonate anuale (Chenopodium album, Galinsoga parviflora, Fagopyrum convolvulus, Stellaria media, Amaranthus retroflexus)

Doza de utilizare: 0,8 – 1,4 l/ha (1,4 l/ha pentru culturi infestate cu Solanum nigrum, Xanthium italicum, Galium aparine)

 

Soia: buruieni monocotiledonate anuale (Setaria spp., Echinochloa spp., Digitaria spp.) şi unele dicotiledonate (Amaranthus spp.)

Doza de utilizare: 0,8 l/ha (soluri cu 2% humus) 1,2 l/ha (soluri cu 2-3% humus), 1,4 l/ha (soluri cu >3% humus) ppi 3-4 cm (în condiţii de secetă), preemergent (în condiţii de umiditate)

 

Mod de acţiune:

Frontier Forte este un erbicid pe bază de dimetenamid-P, din grupa amidelor. Frontier Forte are acţiune sistemică, buruienile în curs de germinare absorb substanţa activă – dimetenamid-P – prin coleoptil. Cantități foarte mici din substanţa activă sunt preluate de radiculă (traseu secundar). Pentru solubilizarea substanţei active este nevoie de umiditate. Produsul este persistent până la 3 luni fără a lăsa reziduuri culturilor următoare. Substanța activă, dimetenamid-P, se descompune (mai ales prin intermediul microorganismelor din sol) în proporţie de 90% în două luni de la aplicare. Ritmul degrădarii este diferit în funcţie de tipul de sol, de condiţiile de umiditate şi de temperatură. Efectul maxim al erbicidului Frontier Forte poate fi atins în intervalul de 7-10 zile de la aplicare, produsul este solubilizat în stratul superficial de sol prin intermediul precipitaţiilor sau apei de irigaţie (10-15 l/m2).

 

Momentul aplicării:

Frontier Forte este un erbicid de sol cu aplicare în preemergenţa buruienilor şi/sau plantelor cultivate. În primăverile secetoase, pe soluri cu umiditate insuficientă, se recomandă aplicarea erbicidului înaintea semănatului şi încorporarea superficială la 2-5 cm adâncime. La cartof se erbicidează preemergent, după prima sau a două rebilonare. Imediat după aplicare nu se mai intră cu alte utilaje pe teren pentru a nu distruge pelicula de erbicid. Nu este recomandată aplicarea erbicidului după răsărirea plantelor cultivate şi/sau buruienilor.

 

Volumul de soluţie utilizat este în funcţie de echipamentul folosit. Se recomandă utilizarea a 200-400 l/ha soluţie de erbicidat.

 

Timp de pauză:

Intrucât Frontier Forte se aplică înaintea semănatului sau preemergent, nu este necesară respectarea unui interval de timp înaintea recoltării.

Informații suplimentare

Greutate 1 kg
Dimensiuni 8,5 × 8,5 × 24 cm
Ambalaj

Furnizor

Substanța activă

Culturi omologate

, , ,

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Frontier Forte 1 L”