NOFLY WP 200 g

70,00 lei

Insecticid biologic pentru utilizare atât în spații închise, cât și deschise

Stoc epuizat

SKU: 10996 Categorii: , Etichete: ,

Descriere

Substanţa activă: blastospori vii ai ciupercii parazite „Paecilomyces (Isaria) fumosoroseus” tulpina FE 9901

Formulare: WP (Pulbere umectabilă)

 

Cultura / Organismul dăunător / Doză / Concentrație
Tomate (spații protejate), Ardei (spații protejate), Pepeni (spații protejate), Dovelecel (spații protejate)

– Musculița albă de seră (Trialeurodes vaporariorum)

Doza: 200 g / 100 litri apă

 

Caracteristici tehnice
• NoFly WP este un insecticid biologic care are ca substanță activă o concentrație mare de blastospori vii ai ciupercii parazite „Paecilomyces (Isaria) fumosoroseus” tulpina FE 9901 și alte ingrediente inerte de natură organică.
• Acest microorganism, „Paecilomyces (Isaria) fumosoroseus” tulpina FE 9901, este o ciupercă naturală, agresivă, parazit natural al unor specii de insecte și este folosit pentru a combate insectele dăunătoare din culturile agricole.

NoFly WP este selectiv în același timp pentru insectele utile.

FE 9901 este o tulpină izolată specifică, destinată controlului biologic al musculiței de seră și combate dăunătorii în toate etapele de viață: ou, larvă și adult.

Gazde suplimentare pentru Paecilomyces fumosoroseus sunt tripsul florilor, păduchi, gândaci de masă, alte insecte și omizi.

 

Modul de acţiune
• Când produsul NoFly WP intră în contact cu insectele dăunătoare, sporii se atașează de corpul acestora.
• Odată ce P. fumosoroseus pătrunde în cuticula insectei gazdă, multiplicarea fungică are loc prin formarea de hife în hemocoel.

Ciclul de infectare al Paecilomyces fumosoroseus este unul deosebit de rapid, simptomele cauzate de ciupercă fiind evidente în termen de 24 până la 48 de ore după ce conidia intră în contact cu insecta.

Organele interne ale gazdei sunt apoi perturbate mecanic, se inițiază necroza țesuturilor și pierderea funcțiilor vitale.

 

Rezultatul final?
• Insectele dăunătoare care intră în contact cu produsul NoFly WP își opresc hrănirea în aproximativ 24 de ore și sunt distruse în totalitate într-un timp estimat de 2-5 zile.
• P. fumosoroseus nu este un organism patogen plantelor și nu produce efecte dăunătoare semnificative asupra insectelor benefice, inclusiv a albinelor.

Singurele reziduuri derivate din aplicare produsului NoFly WP sunt sporii, care au o perioadă scurtă de viață, dar care nu prezintă probleme de persistență în mediu (sol, apă sau aer).
Aceste caracteristici fac NoFly WP un produs ideal pentru programele integrate de combatere care utilizează și organisme benefice în combaterea dăunătorilor din culturile de seră.

 

Recomandări de utilizare
• Primele aplicări trebuie efectuate după observarea primelor semne ale prezenței dăunătorilor pe frunze.
• Repetați tratamentul la un interval de 5-7 zile.

• Numărul maxim de aplicări este de 4 aplicări pe sezon.

Nu au fost semnalate cazuri de rezistență la acest produs, însă atunci când sunt semnalmente, pentru a reduce probabilitatea apariției acestui fenomen de rezistență redusă a dăunătorului, vă recomandăm să măriți intervalul dintre tratamente la 15 zile.
• Producătorii pot utiliza pentru administrare oricare tip de echipament de pulverizare pe care îl au.

 

Aplicați cu pulverizatoare hidraulice sau dispozitive echivalente, utilizând o duză de tip con și o presiune de 10 bari.

Vă recomandăm să utilizați un volum de apă adecvat și recomandat fiecărei culturi, pentru a garanta o îmbăiere foarte bună (totală) a întregului sistem foliar.

Substanța activă a produsului NoFly WP [blastospori vii ai ciupercii parazite „Paecilomyces (Isaria) fumosoroseus”] se poate degrada, dacă produsul este depozitat la temperaturi ridicate sau este ținut în contact cu apa mai mult de 24 de ore.
NoFly WP este, de asemenea, compatibil cu multe substanțe chimice, ceea ce îl face un instrument excelent pentru utilizarea sa într-un program integrat de combatere a dăunătorilor.

NoFly WP este omologat în România pentru combaterea musculiței albe de seră.

În unele țări, NoFly WP este omologat și pentru combaterea altor dăunători cum ar fi: afidele, tripşii, puricii meliferi și alte insecte dăunătoare.

Informații suplimentare

Greutate 0,2 kg
Dimensiuni 6,5 × 6,5 × 14 cm
Ambalaj

Furnizor

Culturi omologate

, , ,

Dăunători

, , , ,

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „NOFLY WP 200 g”