Exit 100 EC 1 L

95,00 lei

Insecticid (igiena publică) formulat special pentru combaterea unui spectru larg de insecte târâtoare și zburătoare

 

Stoc epuizat

SKU: 9831 Categorii: , Etichetă:

Descriere

Exit 100 EC este un insecticid concentrat indicat pentru lupta cu insectele de disconfort zburatoare sau taratoare.

Cipermetrina actioneaza prin contact si ingestie, afectand sistemul nervos central si periferic al insectei, determinand hiperactivitate, tremor si convulsii.

Aceasta duce la blocarea impulsului nervos, paralizie si, in final, la moartea insectei.

MOD DE UTILIZARE:

Exit 100 EC se utilizeaza pentru combaterea insectelor sinantrope (tantari, muste, gandaci de bucatarie, plosnite, purici, capuse).

In interior: pentru tratamente insecticide de remanenta (mai multe saptamani) in case, blocuri, hoteluri, restaurante, spitale, fabrici alimentare, scoli si gradinite, ferme de animale, garaje, poduri si depozite,
In exterior: in zone publice (parcuri, aliniamente stradale, zone verzi, direct pe vegetatie) si in exteriorul cladirilor.
Exit 100 EC poate fi aplicat rezidual, prin pulverizare, cu pompa de spate, dupa diluare cu apa/solvent organic, sau cu echipamente mecanice de mare putere (atomizoare, foggere de ceata rece/calda sau generatoare de ceata fina LV/ULV), dupa dilutie cu apa/solvent organic, in functie de metoda de aplicare.

Doze de aplicare recomandate:
Pentru combaterea insectelor taratoare (gandaci de bucatarie, plosnite, purici, capuse) in interior:
– Tratament initial (infestare mare) – grad de dilutie: 60 ml in 1-10L solutie de lucru la 100 mp, prin pulverizare;
– Tratament de intretinere (infestare mica) – grad de dilutie: 30ml in 1-10 L solutie de lucru la 100 mp, prin pulverizare.
Pentru combaterea mustelor
– Tratament initial (infestare mare) – grad de dilutie: 60 ml – 1-10 L solutie de lucru la 100 mp, prin pulverizare;
– Tratament de intretinere (infestare mica) – grad de dilutie: 30 ml – 1-10 L solutie de lucru la 100 mp, prin pulverizare.
Pentru combaterea tantarilor adulti
– infestari in interior – grad de dilutie: 25 ml in 1-10 L solutie de lucru la 100 mp, prin pulverizare
– infestari in exterior – 50 ml/ha sau in functie de echipamentul folosit, cu respectarea expresa a dozei de produs pe hectar, cu ceata termica rece sau calda;
In functie de tipul de echipamente si de recomandarile producatorilor acestora, se pot aplica 0.5 – 15 litri de solutie, respectand cantitatea de produs comercial pe unitatea de suprafata, respectiv (50 ml/ha).
Remanenta tratamentului va depinde foarte mult de locul unde este aplicat produsul (in interior sau in exterior, expuse la actiunea directa a soarelui sau nu) si de temperaturile mediului ambient (temperaturile inalte pot reduce durata tratamentului). Eficacitatea tratamentului in exterior depinde de conditiile atmosferice. La exterior nu se efectueaza tratamente pe vant puternic sau ploaie. Aplicarea se va face in conformitate cu standardele si dispozitiile legale in vigoare ale activitatii de dezinsectie. Aplicarea in exterior este recomandabil a fi facuta in perioadele cu trafic pietonal minim.

Organisme tinta vizate: insecte taratoare (gandaci de bucatarie, plosnite, purici, capuse), insecte zburatoare (muste, tantari).

Contraindicatii si restrictii: Se impun restrictii la aplicarea in prezenta albinelor.

Instructiuni specifice de utilizare
Pentru combaterea insectelor taratoare in zonele fara curatare umeda:
• Pulverizati prin aplicare punctuala pe crapaturile si zonele greu accesibile unde se pot adaposti insectele. Acordati atentie speciala usilor, geamurilor, crapaturilor si zonelor greu accesibile, precum si altor puncte de intrare utilizate, de obicei, de insecte, precum si zonelor din spatele sau de sub echipamentele tehnice, echipamentele de bucatarie sau tevi.
• In caz de infestare, stropiti pe crapaturile si zonele greu accesibile din suprafetele adiacente ale peretilor si podelelor. Stropiti covoarele infestate si acordati atentie in special marginilor mochetelor.
• Utilizati in zonele ocupate continuu numai ca tratament pentru crapaturi si zone greu accesibile.

Masuri de reducere a riscurilor
• Nu lasati la indemana copiilor.
• Produsul trebuie aplicat astfel incat animalele de companie, efectivele de animale, alimentele (produsele de origine animala) si furajele sa nu vina in contact cu produsul.
• Nu aplicati direct pe suprafetele pe care sunt depozitate, preparate sau consumate alimente sau furaje.
• Protejati/indepartati produsele alimentare inainte de inceperea tratamentului. Inainte de tratament, acoperiti rezervoarele de stocare a apei, suprafetele de preparare a alimentelor, echipamentele pentru prepararea alimentelor si tacamurile cu folie de plastic impermeabila. Dupa tratament, eliminati folia si curatati suprafetele.
• In conformitate cu cele mai bune practici pentru operatorii profesionisti de dezinsectie, este recomandat sa purtati manusi, masca de protectie a fetei si combinezon, atunci cand preparati solutia de lucru si in timpul aplicarii produsului.
• Produs biodegradabil, necoroziv, cu impact neglijabil asupra mediului si populatiei, in conditiile respectarii normelor si instructiunilor de aplicare.

Informații suplimentare

Greutate 1 kg
Dimensiuni 8,5 × 8,5 × 24 cm
Ambalaj

Furnizor

Substanța activă

Dăunători

, , , ,

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Exit 100 EC 1 L”