Luna Care 71,6 WG 300 g

77,00 lei

Fungicid pentru combaterea bolilor la măr și păr

 

Stoc epuizat

SKU: 11263 Categorie: Etichetă:

Descriere

Substanţe active: fluopiram 50 g/l+fosetil de aluminiu 666 g/l
Formulare: WG (granule dispersabile în apă)

 

Produsul conține fluopiram, o substanță activă nouă, cu proprietăți sistemice și translaminare, ce aparține grupei piridiletilamide. În ciclul de dezvoltare al patogenilor, fluopiram acționează în toate stadiile, inhibând germinația sporilor, creșterea tubului germinativ, creșterea miceliului și sporularea. Este eficace împotriva unui spectru larg de patogeni în tratamente preventive. Fluopiram acționează asupra ciupercilor din clasa Ascomycete și Deuteromycete.

Fosetil de aluminiu este o substanță activă cu o capacitate de penetrare în plante foarte bună. Odată pătruns în plantă, fosetilul de aluminiu se remarcă printr-o mobilitate foarte mare în toate țesuturile și printr-o distribuție descendentă și ascendentă, fapt care permite protejarea pe o lungă perioadă de timp a organelor vegetative și fructifere, inclusiv a creșterilor noi. De asemenea, fosetilul de aluminiu prezintă o proprietate unică de stimulare a sistemelor de autoapărare a plantelor. Nu se dezvoltă fenomene de rezistență la efectuarea mai multor tratamente.

MOD DE UTILIZARE

Măr: tratamentele se pot aplica doar postfloral, din momentul în care fructele au circa 1 cm în diametru/ prima cădere fiziologică a fructelor (BBCH 71), până la “începutul coacerii” (BBCH 81). Nu se aplică la soiul Golden Delicios și nici la celelalte varietăți cu genetica Golden. Nu se aplică în timpul înfloritului.

Păr: tratamentele se pot aplica începând cu faza „înainte de înflorit” (BBCH 51), până la „începutul coacerii” (BBCH 81).
Se efectuează maximum 3 tratamente pe sezon, la avertizare, la interval de 7-12 zile.

Timp de pauză: 28 zile.

Cantitatea de soluție: 300-1.500 l apă/ha. (*mch = metru înălțime coroană; 1 kg x 3 m = 3 kg produs comercial/ha).

Nu aplicați foliar mai mult de 500 g/ha fluopiram/an calendaristic.

Selectivitate: livezile cu măr cultivate în România sunt mixte, formate din diferite soiuri, ponderea cea mai mare având-o varietățile Jonathan/ Idared și Golden – soiuri cu risc ridicat pentru apariția fenomenului de fitotoxicitate – completate de Starkrimson și alte soiuri (Florina, Mutsu, Prima, Frumos de Voinești, Fuji etc.). În aceste condiții, pentru toate soiurile, NU recomandăm efectuarea tratamentului în timpului înfloritului pentru a evita apariția fenomenelor de fitotoxicitate.

Tratamentele se vor aplica doar postfloral, din momentul în care fructele au circa 1 cm în diametru/căderea fructelor (BBCH 71). În livezile de păr tratamentele se pot aplica începând cu faza „înainte de inflorit” (BBCH 51), până la „începutul coacerii” (BBCH 81), fără a avea risc de apariție a fenomenului de fitotoxicitate.

Compatibilitate: testele de eficacitate biologică au fost efectuate numai cu Luna Care 71,6 WG, de aceea orice altă combinație se face pe propria răspundere; înaintea utilizării în amestec cu alte produse (fungicide, îngrășăminte lichide), se recomandă a se efectua un test de compatibilitate fizico-chimică într-un volum mai mic de soluție, urmat de un microtest biologic.

Informații suplimentare

Greutate 0,3 kg
Dimensiuni 18 × 19 × 3 cm
Ambalaj

Furnizor

Substanța activă

,

Culturi omologate

,

Boli plante

, , ,

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Luna Care 71,6 WG 300 g”