Folpan 80 WDG 15 g

4,50 lei

Fungicid de contact

În stoc

SKU: 567 Categorie: Etichetă:

Descriere

Substanța activă: Folpet 80%

Formulare: WDG (Granule dispersabile în apă)

Clasificare: Xn (Nociv); N (Periculos pentru mediu)

 

OMOLOGĂRI / DOZĂ:

Viţa de vie / doza omologată: 1,5 kg/ha (15 g / 10 l apă / 100 mp)

Agenți de dăunare combătuți:
Excorioza viței de vie (Phomopsis viticola), Mana viței de vie (Plasmopara viticola), Pătarea roșie a frunzelor (Pseudopezicola tracheiphila)

 

Mod de acțiune
Folpan 80 WDG este un fungicid din grupa ftalimidelor care conține 80% folpet ca substanță activă, cu acțiune multi-site specifică, mai ales împotriva ciupercilor care provoacă mană, răpan și monilioză la culturile horticole. Substanța activă folpet are acțiune preventivă de contact, împiedicând instalarea infecțiilor la suprafața organelor tratate prin blocarea respirației ciupercilor sensibile la nivel celular. Deși nu este translocat în interiorul țesuturilor, produsul aderă bine pe organele tratate și este greu spălat de ploaie,
realizând o perioadă de protecție de circa o săptămână, în funcție de condițiile locale.

Recomandări de aplicare
Produsul Folpan 80 WDG se utilizează prin aplicare foliară în timpul vegetației, aplicate la avertizare, pe întreaga suprafață, folosind echipamente clasice de stropit specifice pentru cultură. Pentru obținerea unor efecte maxime de combatere, tratamentele se aplică preventiv, când survin condiții de manifestare a bolilor, sau la apariția primelor simptome de boală. Tratamentele cu Folpan 80 WDG se pot repeta la un interval minim de 7-10 zile, sau se pot alterna cu tratamente cu fungicide sistemice, în funcție de programul de combatere adoptat. Tratamentele cu Folpan 80 WDG la vița de vie nu influențează procesul de vinificație și calitatea organoleptică a vinului.

Compatibilitate
Produsul Folpan 80 WDG poate fi compatibil cu multe dintre insecticidele și fungicidele folosite în mod curent în România, cu excepția produselor cu reacție puternic alcalină (preparate pe bază de sulf și zeamă bordeleză).
Nu este compatibil cu produsele uleioase.

Informații suplimentare

Greutate 0,015 kg
Dimensiuni 11 × 14 × 1 cm
Ambalaj

Furnizor

Substanța activă

Culturi omologate

Boli plante

, , , , , , ,

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Folpan 80 WDG 15 g”