Surdone 70 WDG 100 g

41,00 lei

Erbicid rezidual pentru cartof și soia

Stoc epuizat

SKU: 4619 Categorie: Etichetă:

Descriere

Substanța activă: Metribuzin 700 g/kg

Formulare: WG (Granule dispersabile)

Clasificare: Xn (Nociv); N (Periculos pentru mediu)

Agenți de dăunare combătuți

Buruieni dicotiledonate anuale

Buruieni monocotiledonate

 

Mod de acțiune și recomandări de aplicare:

SURDONE conţine metribuzin, substanţă activă din grupa triazinelor, cu efect excelent şi de lungă durată asupra majorităţii buruienilor dicotiledonate anuale şi a unor specii de monocotiledonate. Produsul se absoarbe prin rădăcini.

La aplicarea preemergentă, o importanţă deosebită în stabilirea dozei de produs o are conţinutul în materie organică a solului – cu cât este mai ridicat, cu atât doza de SURDONE creşte spre maxim.

Nu se aplică pe soluri nisipoase sau care au sub 0,5% humus. De menţionat este faptul că preluarea radiculară a produsului este mult îmbunătăţită dacă după aplicare cade o ploaie moderată sau se aplică o uşoară irigare.

 

SURDONE combate cu succes buruieni dicotiledonate ca: Amaranthus spp. (ştir), Chenopodium album (spanac sălbatic), Abutilon theophrasti(teişor), Centaurea cyanus (albăstrea), Datura stramonium (ciumăfaie), Fumaria officinalis (fumăriţa), Galeopsis tetrahit (lungurica), Hibiscus trionum (zămoşiţa), Portulaca oleracea (iarba grasă), Polygonum spp.(troscot), Sinapis arvensis (muştar sălbatic), Senecio vulgaris(spălăcioasa), Stellaria media (rocoina), Sonchus oleraceus (susai), Veronica spp. (ventrilica), Urtica urens (urzica), Xanthium spp. (cornuţi).

Dintre buruienile monocotiledonate, SURDONE combate în mod eficient următoarele specii: Avena fatua (odos), Digitaria sanguinalis (meişor), Setaria spp. (mohor), Cyperus esculentus (căprişor).

Dintre speciile rezistente enumerăm: Cirsium arvense (pălămida), Convolvulus arvensis (volbura), Solanum nigrum (zârna), Agropyron repens (pir), Sorghum halepense (costrei).

 

SURDONE se aplică preemergent. Dozele mai mari se utilizează pe solurile cu un conţinut mai ridicat de humus.

Cantitatea de soluţie este de 200-400 l/ha şi aplicarea se face cu mijloace terestre bine reglate, în absenţa vântului. A nu se efectua praşilă mai devreme de 7 zile de la aplicarea produsului, astfel încât să nu se distrugă pelicula de erbicid de la suprafaţa solului. Efectul remanent al produsului durează circa 3 luni de la aplicare.

 

Omologări/DOZA:

Cartof

Spectru de combatere: Buruieni dicotiledonate anuale şi unele monocotiledonate

Doza omologată: 0,7 – 1,2 kg/ha (preemergent)

 

Soia

Spectru de combatere: Buruieni dicotiledonate anuale și unele monocotiledonate anuale

Doza omologată: 0,25 – 0,5 kg/ha preemergent (funcție de sol)

Informații suplimentare

Greutate 0,1 kg
Dimensiuni 11 × 16 × 3 cm
Ambalaj

Furnizor

Substanța activă

Culturi omologate

,

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Surdone 70 WDG 100 g”