Oleomin 80EW 100 ml

8,00 lei

Adjuvant pentru insecticide si acaricide

În stoc

SKU: 4058 Categorie: Etichetă:

Descriere

Ulei mineral OLEOMIN® 80 EW. Adjuvant pentru insecticide si acaricide

 

Tratamentele efectuate cu ulei horticol sau cu produse care conţin ulei horticol + o substanţă activă cu rol de insecticid, la pomii fructiferi în perioada de repaus vegetativ, (toamnă-iarnă-primăvară) au rolul de a combate formele hibernante ale unor dăunători periculoși (insecte, acarieni-păienjeni microscopici) și de a reduce presiunea atacului acestora în perioada de vegetație.

CE ESTE ULEIUL HORTICOL?
Denumirea de ulei horticol este una generală făcând referire la totalitatea uleiurilor minerale sau de altă natură, folosite în horticultură.
Tratamentul cu ulei horticol se poate face atât toamna, cât și iarna sau primăvara devreme.

Este necesar ca uleiul horticol să fie aplicat în perioada vegetativă, până la umflarea mugurilor.

Momentul optim pentru tratamentul cu ulei horticol este la sfârșitul repausului vegetativ și începutul dezmuguritului.
În perioada de vegetaţie există numeroși factori care pot influenţa numărul şi eficienţa tratamentelor, cei mai mulți dăunători acţionând în prima parte de vegetaţie, de la începutul înmuguririi până când fructele încep să fie cât o alună, interval în care de multe ori condiţiile meteo fac imposibile stropirile la timp.
Recomandarea este ca uleiul horticol să se aplice după toaletarea pomilor și după ce aceștia au fost tratați cu o soluție care conține cupru metalic (50%).

Între cele două tratamente este indicat să fie lăsate câteva zile distanță.

Trebuie avut în vedere faptul că în urma tratamentelor repetate, dăunătorii din livezi dobândesc o anumită toleranţă la dozele obişnuite de insecticid.

 

DĂUNĂTORI CE POT FI COMBĂTUŢI FOLOSIND ULEIUL MINERAL OLEOMIN® 80 EW

1. Păduchele de San Jose – (Quadraspidiotus perniciosus) este un dăunător periculos și frecvent întâlnit la pomii din grădini și livezi, care iernează în stadiu larvar (vârsta I) sub un scut, pe tulpina pomilor fructiferi;
2. Gărgăriţa bobocilor de măr (Anthonomus pomorum) – adulţii pot ierna ascunşi în scoarţa pomilor fructiferi, pe sol, sub pomii fructiferi.
3. Viermele merelor – (Cydia pomonella) – larvele iernează ascunse într-un cocon, sub scoarţa sau crăpăturile de pe tulpina pomilor fructiferi.
4. Păduchele lânos – (Eriosoma lanigerum) – larvele iernează pe ramurile deja atacate ale pomilor fructiferi;
5. Păianjenul roşu al pomilor fructiferi – (Panonychus ulmi) – ouăle acestui acarian sunt plasate adânc în crăpăturile sau perforaţiile făcute chiar de dăunător, pe tulpina sau crengile pomilor fructiferi;
6. Afidele – Păduchele roz galicol al mărului (Dysaphis spp.), Păduchele verde al mărului (Aphis pomi), Păduchele negru al cireșului (Myzus cerasi), Păduchele verde al piersicului (Myzus persicae), Păduchele cenușiu al prunului (Hyalopterus pruni). Peste iarnă, ouăle acestor specii supravieţuiesc pe crengile plantelor atacate.

Datorită faptului că dăunătorii iernează în locuri diferite, la aplicarea tratamentului cu OLEOMIN® 80 EW, stropirile trebuie să vizeze crengile, dar și tulpinile, unde stau ascunşi cei mai mulţi dintre dăunători, deoarece sunt mai rugoase, cu crăpături, fiind un adăpost mult mai sigur.

OLEOMIN® 80 EW poate fi aplicat în condiţii de siguranţă, în perioada de repaus vegetativ, dar şi în perioada de vegetaţie a plantelor (fiind exclusă aplicarea uleiurilor pe flori).

OLEOMIN® 80 EW este un adjuvant pentru insecticide și acaricide, care conţine ulei mineral 80% potențând acțiunea biologică a insecto-acaricidelor prin:
– îmbunătățirea dispersiei picăturilor de soluție, rezultând un volum mai mare de lichid depus pe suprafața plantelor,
– îmbunătățirea aderenței pe suprafața plantei, reducând (în mod semnificativ) efectul de spălare al precipitațiilor,
– îmbunătățirea absorbției ingredientelor active în plante.

Avantajul este că OLEOMIN® 80 EW poate fi administrat primăvara, la începutul intrării plantelor în vegetaţie.

Odată cu ieșirea din repaus a plantelor, dăunătorii încep să fie activi, devenind astfel mult mai susceptibili la aplicarea de ulei horticol.

 

MOD DE APLICARE

OLEOMIN® 80 EW se aplică prin pulverizarea soluției obținute prin dizolvarea a 1 litru produs în 50-60 litri de apă.
La prepararea soluţiei de lucru se pun 2/3 din cantitatea de apă recomandată într-un pulverizator, se adaugă produsul, se amestecă bine pentru omogenizare, apoi agitând continuu se adaugă şi restul de 1/3 apă.

 

RECOMANDĂRI TRATAMENT ULEI MINERAL + INSECTICID

Pachet OLEOMIN® 80 EW + MOSPILAN 20 SG

Acţiunea acestor produse este mult mai bună, comparativ cu aplicarea de ulei horticol simplu, fără insecticid.
Uleiul horticol va crea o peliculă la nivelul crengilor, sufocând astfel insectele şi larvele prinse la mijloc. Uleiul prelins pe adulţi, larve sau ouă va împiedica respiraţia normală. Insecticidul din ulei, dacă este cazul, vine şi acţionează complementar, intoxicând dăunătorii care se ascund pe crengile sau tulpina pomilor fructiferi.

Perioadă de aplicare
Cele mai bune rezultate se obţin atunci când aceste produse sunt aplicate la începutul intrării în vegetaţie a pomilor fructiferi.
La sâmburoase (cireş, prun), se va aplica ulei mineral OLEOMIN® 80 EW, în amestec cu un insecticidul MOSPILAN 20 SG, în faza de „buton verde”.
La seminţoase (măr, păr), cele mai bune rezultate se obţin prin aplicarea în faza de „urechiuşe de şoarece”.

Temperatura de aplicare
Este indicat ca uleiul horticol să fie aplicat atunci când temperatura este de cel puţin 5°C-7°C, fără vânt și ploaie iar tendinţa este de încălzire, deoarece, la temperaturi scăzute există posibilitatea ca pelicula de ulei să nu se formeze aşa cum trebuie, iar produsul să îngheţe pe ramuri.

Tratamentul cu ulei horticol se face obligatoriu la măr, păr, și gutui.
La cireș, vișin, cais sau prun, uleiul horticol se utilizează numai dacă ați avut acarieni sau afide în anul precedent.

Numărul de tratamente cu ulei horticol este limitat.

El se poate aplica o dată în toamnă-iarnă (noiembrie-decembrie), după căderea frunzelor, și a doua oară iarna sau primăvara (ianuarie – început de martie).

Important!
Se vor face doar aceste două tratamente; dacă primul tratament nu s-a efectuat se va face doar al 2-lea.
Uleiul și insecticidul se comercializează în ambalaje diferite, fermierul va face amestecul direct în pulverizator/atomizor.

Informații suplimentare

Greutate 0,1 kg
Dimensiuni 4,5 × 4,5 × 12 cm
Ambalaj

Furnizor

Culturi omologate

Dăunători

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Oleomin 80EW 100 ml”