Dimilin 25WP 5 g

4,50 lei

Insecticid cu rol de regulator de creștere a insectelor (IGR) care nu creează rezistență

 

Stoc epuizat

SKU: 8231 Categorii: , Etichetă:

Descriere

Formulare: Pulbere umectabilă (WP)

 

Avantaje

  • DIMILIN 25 WP aparține unei clase de insecticide cu rol de regulator de creștere a insectelor (IGR) care nu creează rezistență
  • Substanța activă, diflubenzuron, are clasificare favorabilă pentru utilizatori, pești, păsări și insecte benefice
  • Persistență foarte bună, având solubilitate și volatilitate scăzută
  • Selectiv față de albine și entomofauna utilă

 

Mod De Acțiune

DIMILIN 25 WP aparține unei clase de insecticide cu rol de regulator de creștere a insectelor (IGR) care nu crează rezistență.
DIMILIN 25 WP poate fi utilizat în mod eficace pentru controlul diverselor insecte de interes sanitar cum sunt muștele și țânțarii, contribuind la menținerea unui ambient plăcut și igienic.
Substanța activă, diflubenzuron, are clasificare favorabilă pentru utilizatori, culturi, pești, păsări și insecte benefice.
DIMILIN 25 WP are un mod complet diferit de acțiune față de insecticidele neurotoxice convenționale, deoarece controlează dăunătorii în stadiile de ou și larve, prevenind dezvoltarea adulților prin întreruperea ciclului lor de viață.
DIMILIN 25 WP inhibă sinteza chitinei în cuticula insectei, blocând procesul de năpârlire. După ingerarea produsului, larvele au aspect normal până la următoarea năpârlire, însă hrănirea lor se reduce în mod semnificativ după câteva zile. Larvele mor, fie înainte de năpârlire, deoarece sunt incapabile să piardă vechea cuticulă, sau imediat după formarea noii cuticule malformate care nu poate îndeplini rolul de exoschelet și piele. Cuticula malformată nu poate să susțină mușchii și se rupe, iar fluidul din corp este eliminat.
Pe lângă activitatea sa principală asupra stadiilor larvare, DIMILIN 25 WP poate avea și efect ovicid. El reduce capacitatea reproductivă a femelelor adulte. Diflubenzuron penetrează coaja ouălor și împiedică depunerea chitinei embrionului în dezvoltare în interiorul oului. Astfel, larvele sunt în imposibilitatea de a rupe coaja de ou, prin urmare acestea nu pot ecloza sau mor la scurt timp după eclozare. Larvele de vârsta L4 care sunt contaminate nu vor putea trece prin stadiul de pupă.
DIMILIN 25 WP nu acționează împotriva insectelor adulte. Deoarece larvele tinere de vârsta L1, L2 sunt cu mult mai sensibile decât cele vârstnice, L3, L4, tratamentul trebuie aplicat cu precădere asupra celor tinere. Tratamentul se repetă în momentul în care apar din nou larve de vârsta L1 și L2.

Recomandări de Aplicare

Combaterea tânțarilor: Aedes, Anopheles și Culex:

– apă curată: 1-1,5 grame produs/100 m2;

– apă poluată sau înierbată: 2-4 grame produs/100 m2;

– sisteme închise, ape stătătoare: 4 grame produs/100 m2.

Produsul se aplică în gurile de canalizare cu un aparat de stropit. Repetaţi tratamentul la fiecare 3-4 săptămâni pe perioada verii când ţânţarii se reproduc.

Combaterea muștelor:

DIMILIN 25 WP este activ în controlul stadiilor larvare ale celor mai importante specii de muște cum ar fi Musca domestica, Musca autumnalis, Stomoxis calcitrans, Haematobia irritans, Fannia canicularis.

Doza recomandată de DIMILIN 25 WP este de 20 g în 2,5 l apă/10 m2.

Controlul larvelor de muscă se realizează tratând uniform materia organică acumulată, utilizând volume de apă adecvate, astfel încât produsul să pătrundă în primii 15-20 cm de gunoi.

Aplicat la doza recomandată, DIMILIN 25 WP previne eficient dezvoltarea larvelor pentru o perioadă de până la 2-3 săptămâni.

Informații suplimentare

Greutate 0,0005 kg
Dimensiuni 12 × 14 × 0,5 cm
Ambalaj

Furnizor

Substanța activă

Dăunători

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Dimilin 25WP 5 g”