Signum 1 Kg

490,00 lei

Fungicid cu acțiune preventivă pe bază de piraclostrobin, din familia strobilurinelor, și boscalid din clasa chimică anilide

Stoc epuizat

SKU: 10844 Categorie: Etichetă:

Descriere

Substanțe active: Boscalid 26,7%  +  Piraclostrobin 6,7%

 

Cultura: cais, cireș, vișin, prun, tomate, salată, morcov, varză, ardei, vinete, praz, căpșun

Doza de utilizare: 0,5 kg-1,8 kg/ha

 

Agentul patogen combătut:

 • cais: Putregaiul brun și mumificarea fructelor (Monilioza)
 • piersic: Putregaiul brun și mumificarea fructelor (Monilioza)
 • cireș: Putregaiul brun și mumificarea fructelor (Monilioza) – Monilinia spp; Pătarea frunzelor – Blumeriella jaapi (Cocomyces hiemalis)
 • vișin: Putregaiul brun și mumificarea fructelor (Monilioza) – Monilinia spp.
 • prun: Putregaiul brun și mumificarea fructelor (Monilioza) – Monilinia spp.; Pătarea roșie a frunzelor – Polystigma rubrum
 • tomate: Putregaiul cenușiu – Botrytis cinerea; Făinarea – Leveilulla taurica
 • salată: Putregaiul cenușiu – Botrytis cinerea; Putregaiul alb – Sclerotinia sclerotiorum
 • morcov: Alternarioza – Alternaria dauci
 • varză: Alternarioza – Alternaria spp.; Putregaiul cenușiu – Botrytis cinerea
 • ardei: Putregaiul cenușiu – Botrytis cinerea; Făinarea – Leveilulla taurica
 • vinete: Putregaiul cenușiu – Botrytis cinerea; Făinarea – Leveilulla taurica
 • praz: Pătarea cafenie – Cladosporium allii-porri; Mana – Phytophtora porri; Alternarioza – Alternaria porri
 • căpsun: Putregaiul cenușiu – Botrytis cinerea

 

Mod de acţiune:

Signum este un fungicid cu acțiune preventivă pe bază de piraclostrobin, din familia strobilurinelor, și boscalid din clasa chimică anilide. Produsul împiedică germinația sporilor, creșterea tubului germinativ și a miceliului, precum și sporularea. Signum este astfel un produs cu acțiune sistemică. După penetrare prin suprafața frunzei, substanța activă boscalid este translocată acropetal în plantă. Parteneriatul celor două substanțe active și modurile de acțiune diferite, permit realizarea unei strategii robuste anti-rezistență. Se vor aplica tratamente preventive.

 

Momentul aplicării:

Morcov – se pot aplica maxim 2 tratamente la un interval de 7-10 zile între ele, pe perioada de vegetație BBCH 41-47, respectiv de la începutul dezvoltării rădăcinilor până când acestea ajung la 70% din dezvoltarea lor.

Praz – se pot aplica maxim 3 tratamente la un interval de 10-14 zile, pe perioada de vegetație BBCH 41-49, de la începutul dezvoltării frunzelor bazale până la uscarea frunzelor și uscarea părții superioare a bulbului.

Varză – se pot aplica maxim 3 tratamente la un interval de 7 zile între ele, pe perioada de vegetație BBCH 41-49, de la începutul formării căpățânii până la dezvoltarea și formarea completă a acesteia.

Tomate și vinete – se pot aplica maxim 3 tratamente la un interval de 7 zile între ele, pe perioada de vegetație BBCH 50-85, de la apariția inflorescenței până la apariția a 50% din culoarea tipică de coacere a fructelor.

Ardei – se pot aplica maxim 3 tratamente la un interval de 7 -14 zile între ele, pe perioada de vegetație BBCH 51-87, de la apariția inflorescenței până la apariția a 70% din culoarea tipică a coacerii fructelor.

Salată – se pot aplica maxim 2 tratamente, la un interval de 7 zile între ele, pe perioada de vegetație BBCH 12-49, de la apariția celei de-a doua frunze adevărate până la formarea completă a căpățânii.

Căpșun – se pot aplica maxim 2 tratamente la un interval de 7 zile între ele, pe perioada de vegetație BBCH 60-87, de la deschiderea primelor flori până la coacerea primelor fructe.

Cais și piersic – se pot aplica maxim 3 tratamente la un interval de 7-10 zile între ele, pe perioada de vegetație BBCH 60-87, de la deschiderea primelor flori până la coacerea fructelor pentru recoltă.

Cireș și vișin – se pot aplica maxim 3 tratamente la un interval de 10 zile între ele, pe perioada de vegetație BBCH 59-81, de la deschiderea primelor flori până la începutul colorării tipice a fructelor.

Prun – se pot aplica maxim 3 tratamente la un interval de 7 zile între ele, pe perioada de vegetație BBCH 59-81, de la deschiderea primelor flori până la începutul colorării tipice a fructelor.

 

Volumul de soluţie utilizat este în funcţie de echipamentul folosit şi de cultura.

Pentru cais, piersic, prun 500-1000 l/ha, cireș, vișin 500-1500 l/ha, tomate 800-1000 l/ha, ardei, vinete, morcovi, praz 600-800 l/ha, salată 400-600 l/ha, varză 600 l/ha, căpșuni 500-1000 l/ha.

Timp de pauză: Cais, piersic, cireș, vișin, prun – 7 zile; tomate, vinete, ardei, căpșuni – 3 zile; morcovi – 28 zile; varză, praz, salată – 14 zile.

 

 

Informații suplimentare

Greutate 1 kg
Dimensiuni 14 × 9 × 23 cm
Ambalaj

Furnizor

Substanța activă

,

Culturi omologate

, , , , , , , , , ,

Boli plante

, , , , , , ,

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Signum 1 Kg”