Luna Max 100 ml

38,00 lei

Fungicid pentru combaterea făinării la vița de vie

Stoc epuizat

SKU: 11264 Categorie: Etichetă:

Descriere

Substanțe active: fluopiram 75 g/l + spiroxamină 200 g/l
Formulare: SE (suspoemulsie)

LUNA MAX 275 SE conține:
– fluopiram, cu proprietăți sistemice și translaminare, ce aparține grupei piridiletilamide. În procesul de dezvoltare al patogenilor, fluopiram acționează în toate stadiile, inhibând germinația sporilor, creșterea tubului germinativ, creșterea miceliului și sporularea. Produsul acționează asupra ciupercilor din clasa Ascomycete și Deuteromycete.
– spiroxamina (din grupa spirochetalaminelor) are proprietăți de contact și sistemice. La nivel microbiologic, modul de acțiune al acestei substanțe active asupra unei game largi de patogeni este diferit. Din acest motiv pot fi combătute cu succes formele rezistente la alte fungicide, produsul fiind indicat în strategiile anti-rezistență. De asemenea, spiroxamina accelerează penetrarea și rezistența la spălare iar asupra ciupercilor patogene are o acțiune preventivă, curativă și uneori eradicativă, asigurând protecția pe o lungă perioadă de timp.

MOD DE UTILIZARE

Vița de vie
Luna Max 275 SE este omologat în pentru combaterea făinării (Uncinula necator sinonim Erysiphe necator) la cultura viței de vie, în doză de 1 l/ha.

Se aplică preventiv, la avertizare, sau când sunt condiții favorabile pentru dezvoltarea patogenului, în număr de 2 tratamente pe sezon, la un interval de 10-12 zile.

Perioada de aplicare: de la inflorescențe clar vizibile (BBCH 53) până la începutul coacerii (BBCH 73).
Cantitatea de apă utilizată este de 300 – 1000 l/ha.
Timp de pauză înaintea recoltării: 14 zile.
Cantitatea maximă de produs aplicată pe sezon este de 2 l/ha
Nu aplicați foliar mai mult de 500 g/ha fluopiram/an calendaristic.
Tratamentul cu Luna MAX 275 SE nu influențează procesul de vinificație și calitatea vinului, respectând recomandările de utilizare ale produsului.

Selectivitate:
 aplicat la dozele omologate, fungicidul Luna MAX 275 SE este bine tolerat de plante și nu manifestă fenomene de fitotoxicitate.
Compatibilitate: Luna MAX 275 SE este compatibil cu majoritatea insecticidelor și fungicidelor. Înaintea utilizării unei soluții mixte, se recomandă a se face în prealabil un test de compatibilitate fizico-chimică.

Informații suplimentare

Greutate 0,1 kg
Dimensiuni 4,5 × 4,5 × 11 cm
Ambalaj

Furnizor

Substanța activă

,

Culturi omologate

Boli plante

,

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Luna Max 100 ml”