Merlin Duo 500 ml

60,00 lei

Erbicid sistemic pentru combaterea buruienilor dicotiledonate şi monocotiledonate anuale din cultura porumbului

Stoc epuizat

SKU: 1060 Categorie: Etichetă:

Descriere

Substanţe active: isoxaflutol 37,5 g/l + terbutilazin 375 g/l
Formulare: SC (suspensie concentrata)

Mod de acţiune:
Merlin Duo acţionează radicular şi are o puternică activitate sistemică în plantă. Buruienile sunt distruse chiar după răsărire. Primul simptom al eficacitaţii îl constituie albirea embrionului, urmată la scurt timp de distrugerea rapidă şi completă a buruienilor. Isoxaflutol este mobil în stratul superficial al solului unde este fixat de coloizi. El nu este un erbicid volatil sau cu acţiune peliculară. Terbutilazin realizează o activitate complementară contra unor buruieni cum sunt speciile de Polygonum, precum şi întărirea acţiunii erbicidului asupra gramineelor. Terbutilazin face parte din clasa triazinelor, având un spectru larg de combatere.

O caracteristica excepţionala este capacitatea sa de reactivare, care completează mobilitatea produsului şi îi permite să fie din nou activ în timpul primelor ploi ce urmează dupa o perioadă fară precipitaţii, controlând astfel buruienile ce pot rasări în aceasta perioadă.

 

Mod de utilizare:
Merlin Duo este omologat pentru combaterea buruienilor anuale dicotiledonate şi monocotiledonate din cultura porumbului în tratamente preemergente (2,25-2,5 l/ha) sau postemergente (1,8-2 l/ha). În postemergentă, tratamentul se efectuează până în faza de 3-4 frunze la porumb si buruienile în faza incipientă de creştere (3 frunze). În ambele situaţii, dozele reduse se utilizează pe soluri cu conţinut redus de humus si infestare slabă, iar cele ridicate se utilizează pe soluri cu conţinut de 2,5-3,5% humus si infestare puternică cu buruieni. Cerealele şi rapiţa de toamnă pot fi semănate după 4 luni de la aplicare, după o arătură normală.

 

Spectru de combatere:
Buruieni dicotiledonate: Abutilon theophrasti, Amaranthus spp., Ambrosia elatior, Anagalis arvensis, Capsella bursa-pastoris, Chenopodium spp, Datura stramonium, Euphorbia spp., Galeopsis tetrahit, Galinsoga parviflora, Matricaria chamomilla, Mercurialis annua, Polygonum spp., Portulaca oleracea, Raphanus raphanistrum, Sinapsis arvensis, Solanum nigrum, Vicia spp.

Buruieni monocotiledonate: Echinnochloa crus-galli, Digitaria sanguinalis, Setaria spp., Panicum spp., Sorghum halepense (din seminte)

Informații suplimentare

Greutate 0,5 kg
Dimensiuni 7 × 7 × 19 cm
Ambalaj

Furnizor

Substanța activă

,

Culturi omologate

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Merlin Duo 500 ml”