Isomexx 20 WG 150 g

110,00 lei

Erbicid sulfonilureic, selectiv cu acțiune sistemică

 

Stoc epuizat

SKU: 4342 Categorie: Etichetă:

Descriere

Substanţa activă: 20% metsulfuron metil

 

Caracteristici: Isomexx 20 WG se prezintă sub formă de granule fine, omogene, fără tendință de sfărâmare, de culoare crem

Cultura: Cereale (grâu de toamnă, orz de primăvară).

Buruienile combătute:

Atriplex patula (loboda), Apera spica-venti (iarba vântului), Capsella bursa pastoris (traista ciobanului), Chenopodium album (loboda sălbatică), Centaurea cyanus (albăstrița), Cirsium arvense (pălămida) – plantele să fie sub 10 cm înălțime, Delphinium consolida (nemțișor de câmp), Daucus carota (morcov sălba-tic), Galeopsis spp.(lungurica), Lamium spp.(urzica), Matricaria spp. (mușețel sălbatic), Myosotis arvensis (nu mă uita), Papaver rhoeas (mac), Raphanus raphanistrum (ridiche sălbatică), Rumex spp. (măcriș), Sinapis arvensis (muștar sălbatic), Senecio vulgaris (spălăcioasa), Stellaria media (rocoina), Thlaspi arvense (pungulița), Vicia spp. (măzăriche), etc.

Doza de utilizare:

Erbicidul se aplică în doză de 30 g/ha singur sau asociat cu diverse erbicide pentru combaterea speciilor de buruieni mediu sensibile, ori cu adjuvanți, în cazul depășirii fazei optime a buruienilor la tratament. Pentru combaterea eficientă a turiței (Galium aparine) se recomandă utilizarea în amestec cu produse pe bază de fluroxipir.


Mod de utilizare:

Pentru a evita problemele de fitotoxicitate, Isomexx 20 WG se aplică primăvara, când speciile de buruieni sunt răsărite în masă (peste 70%), sunt în faza optimă (2-4 frunze), iar plantele de grâu și orz se află în faza de vegetație, de la înfrățire și până la apariția frunzei stindard.

 

Pregatirea soluţiei:

Cantitatea de apă recomandată la hectar este cuprinsă între 200 – 400 l. Când densitatea culturii și/sau a buruienilor este mare, se va utiliza cantitatea de 400l de apă/ha.

 

Mod de acţiune:

Isomexx 20 WG este erbicid sulfonilureic, selectiv cu acțiune sistemică.

Substanța activă este absorbită în plante prin frunze și rădăcină și translocată în întreaga plantă.

 

Avantaje:  

Foarte selectiv pentru cerealele păioase;

Poate fi aplicat și la temperaturi mai scăzute, dar peste 5˚C;

Doza de aplicare foarte redusă;

Spectru larg de combatere a buruienilor din cultura de cereale;

Translocarea rapidă în plantă ce determină oprirea dezvoltării buruienilor la timp scurt după aplicare;

Eficiența tratamentului foarte bună;

 

Viteza de acţiune: 

  • 2 ore: pătrunde în frunzele buruienilor;
  • 7-10 zile: apar primele simptome – se îngălbenesc frunzele;
  • 2 săptămâni: mor buruienile.

 

Important: Tratamentele nu se aplică atunci când temperaturile sunt în scădere (sub 5˚C) și la culturile stresate din cauza secetei, băltirea apei, atacului bolilor și dăunătorilor. Isomexx 20 WG poate fi utilizat pe toate tipurile de sol cu excepția celor foarte ușoare, nisipoase.

În condiții normale de umiditate și a unor rotații normale, erbicidul Isomexx 20 WG nu prezintă restricții deosebite, excepție făcând în cazul culturii sfeclei pe solurile bazice (cu pH peste 7) sau în condiții de secetă excesivă, când se impune efectuarea de arături adânci.

Informații suplimentare

Greutate 0,15 kg
Dimensiuni 6 × 6 × 22 cm
Ambalaj

Furnizor

Culturi omologate

Substanța activă

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Isomexx 20 WG 150 g”