Akris 5 L

435,00 lei

Erbicid destinat culturii de porumb ce asigură o combatere eficientă și de lungă durată a buruienilor anuale, monocotiledonate și dicotiledonate

Stoc epuizat

SKU: 4754 Categorie: Etichetă:

Descriere

Substanțe active: Dimetenamid-P  280 g/l + Terbutilazină 250 g/l

Spectrul combaterii: buruieni anuale monocotiledonate și dicotiledonate

Cultura: porumb

Doza de utilizare: 2-3 l/ha

 

Mod de acţiune:

Akris este un erbicid care combină acţiunea a două substanţe active dimetenamid-P şi terbutilazină. Substanța activă, dimetenamid-P, are acţiune sistemică, buruienile în curs de germinare absorb substanţa activă prin coleoptil. Cantităti foarte mici din substanţa activă sunt preluate de radiculă (traseu secundar).

Terbutilazina este preluată de buruieni prin rădăcini şi frunze. Astfel buruienile sunt combătute înainte de răsărire, în timpul sau la scurt timp după răsărire. Sunt combătute foarte multe buruieni monocotiledonate şi dicotiledonate anuale printre care Setaria spp., Echinochloa crus-galli, Digitaria sanguinalis, Sorghum halepense din seminţe, Amaranthus spp. Chenopodium spp., Datura stramonium, Galinsoga parviflora, Matricaria chamomilla, Polygonum aviculare, Polygonum convolvulus, Polygonum persicaria, Portulaca oleracea, Sinapis spp., Solanum nigrum, Stellaria media, etc.

 

Momentul aplicării:

Akris se poate aplica maxim un tratament preemergent sau postemergent timpuriu în perioada de vegetație BBCH 00 – 16 (maxim 6 frunze pentru cultura de porumb). Akris se aplică prememergent la 1-5 zile de la data semănatului.

Cele mai bune rezultate se obţin pe terenuri bine pregătite şi cu umiditate suficientă. A se evita aplicarea pe terenuri insuficient pregătite sau după arătura de primăvară, și de asemenea, în primăverile foarte secetoase.

 

Volumul de soluţie utilizat este în funcţie de echipamentul folosit, şi poate fi de 100-400 l/ha.

Timp de pauză: Întrucât Akris se aplică preemergent/postemergent timpuriu, nu este necesară respectarea unui interval de timp înaintea recoltării.

Informații suplimentare

Greutate 5 kg
Dimensiuni 18 × 14 × 32 cm
Ambalaj

Furnizor

Substanța activă

,

Culturi omologate

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Akris 5 L”