Champ 77 WG 300 g

44,00 lei

Fungicid – bactericid, tratament foliar preventiv şi curativ

În stoc

SKU: 233 Categorie: Etichetă:

Descriere

Substanţa activă: 50% cupru metalic din Hidroxid de cupru

Cultura: cartofi, castraveţi, tomate, viţa de vie, pomi fructiferi

Doza de utilizare: 0,2% sau 2 Kg/Ha

Bolile combătute: Mana (Phytophthora infestans), Pătarea unghiulara (Pseudomonas lachrymans), Pătarea pustulară (Pseudomonas tomato), Băşicarea fructelor (Xanthomonas  vesicatoria), Mana (Plasmopara viticola), Focul bacterian (Erwinia amylovora), Rapăn (Venturia inaequalis)

 

Champ 77 WG este un fungicid/bactericid ce se prezintă sub formă de granule fine, omogene, fără tendinţă de sfărâmare, de culoare bleu vernil. Se aplică în perioada de vegetaţie, la avertizare, ca tratament foliar preventiv şi curativ.

 

Mod de utilizare:
In legumicultură se aplică preventiv sau la apariţia primelor simptome de mană sau arsuri bacteriene, deosebit de periculoase la aceste culturi.
La cartof se aplică tratamente în perioada de vegetaţie, la avertizare şi în alternanţă cu fungicide sistemice pentru combaterea manei cartofului.
La viţa de vie aplicarea se va face în perioada de vegetaţie în alternanţă cu produse sistemice. La începutul vegetaţiei se obţine şi o rezistenţă mărită la îngheţurile târzii, iar ca ultim tratament, spre sfârşitul perioadei de vegetaţie, ajută la o maturare mai bună a coardelor şi rezistenţă sporită peste iarnă.

Pregătirea soluţiei:
Cantitatea de soluţie recomandată este de 800-1000 l/Ha la legume, 1000 l/Ha în cazul viilor pe rod şi 1000-1500 l/Ha la pomii fructiferi, administrată ca tratament postfloral. Dozele se folosesc diferenţiat în funcţie de presiunea de infecţie.

Mod de acţiune:
Champ 77 WG acţionează prin contact. În amestec cu apa, granulele se dizolvă şi are loc o redistribuire a ionilor de Cu pe suprafaţa tratată, aceştia acţionând asupra fungilor şi bacteriilor deopotrivă. Produsul aderă bine pe suprafaţa frunzelor şi nu necesită adăugare de adezivi. Champ 77 WG stimulează rezistenţa naturală a plantelor, contribuind la combaterea integrată a patogenilor, în strategia împotriva creării rezistenţei la fungicidele sistemice. Are efect fungicid şi bactericid previne şi stopează mana şi arsurile bacteriene la viţa de vie, pomi fructiferi, cartofi, legume.

Informații suplimentare

Greutate 0,3 kg
Dimensiuni 18 × 21 × 2 cm
Ambalaj

Furnizor

Substanța activă

Culturi omologate

, , , ,

Boli plante

, , , , ,

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Champ 77 WG 300 g”