MaxiLife 100 g

9,00 lei

Îngrășământ granular probiotic

În stoc

Descriere

Îngrășământ granular probiotic folosit în culturile de cereale, legumicultură, pomicultură, floricultură, plante ornamentale, gazon.

 

Produsele probiotice utilizează microbi vii care sunt bacterii benefice, la fel ca bacteriile benefice pe care oamenii le ingerează din alimente probiotice sau suplimente alimentare.

În acest sens, probioticele din agricultură actionează ca suplimente pentru sol și, în cele din urmă, pentru plante. Cu cât bacteriile sunt mai benefice, cu atât solul este mai fertil, ceea ce maximizează producția, limitând în același timp utilizarea de îngrășăminte și pesticide în exces.

Probioticele cresc, de asemenea, rezistența plantelor la anumiți dăunători și boli. Când plantele sunt protejate de un habitat probiotic sănătos, ele sunt mai bine „echipate” pentru a face față atacurilor insectelor.

De asemenea, probioticele contribuie la întărirea imunității plantelor față de mucegaiuri, boli, agenți patogeni și alte stresuri.

 

COMPOZIȚIA PRODUSULUI:

  • 2% ciuperci micorizice: Glomus aggregatum, Glomus intraradies, Glomus mosseae, Glomus etunicatum
  • 49,9 milioane/kg din următoarele bacterii rizosferice: Bacillus subtilis, Bacillus amylolique faciens, Bacillus majovensis, Bacillus laterosporus, Bacillus licheniformis
  • 249 milioane/kg de ciuperci saprofite: Tricoderma harzianum, Tricoderma koningii

MOD DE UTILIZARE

LEGUME

Pentru obținerea unui efect optim, se recomandă utilizarea produsului la momentul semănării/plantării
a) Pentru obținerea răsadului, la semănare se folosesc 3 gr MaxiLife in amestec cu 1 litru turbă (3Kg MaxiLife/1 mc turbă).

Utilizarea produsului MaxiLife micșorează perioada de obținere a răsadului, plantele se dezvoltă mai rapid, cu o rădăcina foarte bine dezvoltată. Astfel, stresul la plantare este aproape inexistent, inclusiv la speciile mai puțin viguroase (ardei și vinete).

b) La plantarea răsadului se utilizează 2 gr MaxiLife în gaura de plantare, suficiente pentru tot ciclul vieții

GAZON
a) La gazonul semănat, produsul se incorporează în sol odată cu sămânța, în doză de 5 gr/mp;

b) În cazul folosirii rulourilor de gazon, produsul se aplică pe substratul pe care se așează brazdele, in doză de 5 gr/mp;

c) În cazul gazonului existent, produsul se aplică imediat după tunderea gazonului, în doză de 10 gr/mp, urmat imediat de o udare puternică.

Avantajele folosirii produsului MaxiLife în cazul gazonului: mărește rezistența la secetă, îmbunătățeste structura terenului și drenajul prin penetrarea rădăcinilor în teren, reduce necesitatea irigării gazonului, reduce necesitatea fertilizării, reduce stresul provocat de tăierile numeroase, mărește rezistenta la bolile specifice (rizoctonia solani).

FLORI ȘI PLANTE ORNAMENTALE
a) În cazul plantelor deja plantate în ghivece și containere, produsul se administrează în găuri efectuate în jurul plantei, cu scopul ca produsul sa ajungă in contact intim cu rădăcina.
Doze recomandate:

  • pentru plante mici – 2 gr/plantă
  • pentru plante mai mari – 5 gr/plantă
  • pentru plante cultivate în container – 10 -20 gr/plantă, în funcție de mărimea plantei.
    Acest mod de aplicare este ideal pentru buxus, conifere, trandafiri, tufe foliare, garduri vii, vița de vie și pomi fructiferi.

b) În cazul plantării in ghivece, produsul se pune pe substratul din ghiveci, pe locul unde vin rădăcinile, în doză de 2 – 10 gr produs, în funcție de mărimea plantei. Se acoperă cu pământ si se udă.

c) Pentru semințe, bulbi sau tuberculi se presară produsul în mod uniform pe locul unde sa va pune sămânța sau bulbul. După așezare se acoperă cu pământ și se udă.

d) Pentru pomi și arbuști se pun 50 – 100 gr în groapa de plantare astfel încât rădăcinile să ajungă în contact cu produsul.

În cazul gardurilor vii, plantelor ornamentale și pomilor fructiferi, utilizarea produsului la plantare mărește semnificativ procentul de “prindere” și pornirea rapidă în vegetație.

Plantele ornamentale micorizate produc flori mai multe, pentru o perioadă mai îndelungată.

 

La pomi fructiferi, plante ornamentale, vița de vie, gazon și plante perene aplicarea produsului se face doar într-o singură doza în viața plantei.

Produsul nu are eficiență in culturile de varză, broccoli, conopidă, ridichi, spanac și rucola.

Utilizarea intensă a îngrășămintelor cu fosfor inhibă creșterea și funcționarea micorizei.

Daca starea terenului impune un aport minim de fosfor, se recomandă respectarea unui interval de doua săptămâni până la aplicarea produsului MaxiLife.

Informații suplimentare

Greutate 0,1 kg
Dimensiuni 11 × 14 × 1 cm
Ambalaj

Furnizor

Culturi omologate

, , , , ,

Nutrienți

K (potasiu), N (azot), P (fosfor)